ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΟΛΕΑΣ

Σε ένα καταπράσινο φυσικό περιβάλλον όπως είναι αυτό της περιοχής Σολέας, όπου κυριαρχούν τα πυκνά πεύκα και η φυσική βλάστηση, αξιοποιώντας τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής δημιουργήσαμε το Αθλητικό Κέντρο Σολέας.

Η γεωγραφική του θέση με το υψόμετρο των 900μ περίπου, το καθαρό οξυγόνο, οι κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν κατά την καλοκαιρινή περίοδο και οι σύγχρονες εγκαταστάσεις το καθιστούν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αθλητικά κέντρα προετοιμασίας της χώρας μας το οποίο κάλλιστα μπορεί να συγκριθεί με αντίστοιχα υψηλού επιπέδου στο εξωτερικό.

Με τα παραπάνω συγκριτικά πλεονεκτήματα μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι πολλές ποδοσφαιρικές ομάδες Α’ κατηγορίας, ακαδημίες ποδοσφαίρου αλλά και ομάδες άλλων αθλημάτων προτιμούν το Αθλητικό κέντρο Σολέας για την βασική τους προετοιμασία.

 

Γήπεδο Κακοπετριάς

Το Κοινοτικό γήπεδο Κακοπετριάς βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Τροόδους και συγκεκριμένα στη βόρεια πλευρά της οροσειράς. Βρίσκεται σε υψόμετρο 800 μέτρων περίπου και είναι υψομετρικά το πιο ψηλό γήπεδο του Αθλητικού κέντρου Σολέας.

Ο αγωνιστικός χώρος είναι διαστάσεων 105 x 65 μέτρων ο οποίος ανακατασκευάστηκε το 2018 και υπάρχει φωτισμός για νυχτερινούς αγώνες. Στους βοηθητικούς του χώρους υπάρχει γήπεδο mini football αλλά και γήπεδο ποδοβόλεϊ.

Τα αποδυτήρια είναι πολύ άνετα με πίνακες για τους προπονητές των ομάδων, κρεβατάκια για μασάζ των ποδοσφαιριστών καθώς και μπανιέρα κρυοθεραπείας. Η χωρητικότητα του γηπέδου είναι περίπου στις 2.500 φιλάθλων.

Γήπεδο Κοράκου

Το Κοινοτικό γήπεδο Κοράκου βρίσκεται στη δυτική πλευρά του χωριού. Ο αγωνιστικός χώρος είναι διαστάσεων 100 x 65 μέτρων και υπάρχει φωτισμός για νυχτερινούς αγώνες. Στους βοηθητικούς του χώρους μπορεί να στηθεί γήπεδο ποδοβόλεϊ.

Είναι το μοναδικό γήπεδο του Αθλητικού κέντρου Σολέας που στις εγκαταστάσεις του υπάρχει γυμναστήριο.

Διαθέτει επίσης και χώρο μασάζ των ποδοσφαιριστών. Τα αποδυτήρια διαθέτουν πίνακες για τους προπονητές των ομάδων και η χωρητικότητα του γηπέδου είναι 1000 φιλάθλων.

Γήπεδο Καλιάνων

Το Κοινοτικό γήπεδο της μικρής αυτής κοινότητας εκσυγχρονίστηκε μαζί και οι εγκαταστάσεις του το 2017 με το μεράκι και την ανιδιοτελή προσφορά των περισσότερων κατοίκων της.

Ένα πραγματικό στολίδι για το Αθλητικό κέντρο Σολέας, σε υψόμετρο 600 μέτρων περίπου, σε ένα γραφικό σημείο στη βορειοδυτική πλευρά του χωριού όπου κυριολεκτικά “Βασιλεύει” το πράσινο. Ο αγωνιστικός χώρος είναι διαστάσεων 100 x 60 μέτρων ο οποίος κατασκευάστηκε το 2017 και υπάρχει φωτισμός για νυχτερινούς αγώνες.

Στους βοηθητικούς του χώρους μπορεί να στηθεί γήπεδο ποδοβόλεϊ. Τα αποδυτήρια διαθέτουν πίνακες για τους προπονητές των ομάδων και η χωρητικότητα του γηπέδου είναι περίπου 500 φιλάθλων.

Χώρος διαμονής Αθλητών

Ο τόπος διαμονής των αθλητών κατά τη διάρκεια της παραμονής τους βρίσκετε μέσα στο χωριό της Κακοπετριάς, σε ξενοδοχεία που το αθλητικό μας κέντρο συνεργάζεται εδώ και χρόνια. Όλα τα δωμάτια διαθέτουν μπάνιο/ντους, τουαλέτα, θέρμανση και μπορούμε να φιλοξενήσουμε μέχρι και 250 αθλητές.
Τα εστιατόριά σερβίρουν τους αθλητές σε μπουφέ ενώ στον ευρύτερο χώρο υπάρχουν παιχνίδια αναψυχής και άλλα επιτραπέζια που οι αθλητές χρησιμοποιούν για τη ψυχαγωγία τους.

Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων Γαλάτας

Η αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων «Χαράλαμπος Κουκουλαρίδης» στη Γαλάτα κοσμεί την κοινότητα της Γαλάτας. Πρόκειται για μια αθλητική εγκατάσταση που κατασκευάστηκε με βάση ευρωπαϊκές προδιαγραφές και προσφέρει όλες τις ιδανικές συνθήκες για σωστή και υγιή αθλητική ενασχόληση.

Η αίθουσα προσφέρεται για τα αθλήματα ποδοσφαίρου κλειστού χώρου (futsal), καλαθόσφαιρας, πετόσφαιρας, χάντμπολ και badminton.

Στο χώρο επίσης στεγάζονται και τα γραφεία του Αθλητικού κέντρου Σολέας. Η χωρητικότητα της αίθουσας είναι 500 φιλάθλων.

Χορηγοί